21 de des. 2009

25/21122009

TEMPS D'ESTIU
41º18’47.92”N 0º58’49.20”E elevacio: 926,287 metres
Llocs que hem deixat enrere sovint es tornen emocionalment simplificats ... prémer una única corda de dolor o de plaer, el que vol dir que mai són el que en altre temps van ser.
(Siri Hustvedt)
Els sons com a constructors de paisatge: el cant d'un ocell. El so profund i llunyà d'un avió. El so percutant d'un tractor agrícola. El lladruc d'un gos, contestat per un altre gos. La fressa dels arbres en ser bressolats pel vent. El so sord dels meus propis passos. El rugit ràpid d'un automòbil. El ressò pregon del tro. Musica que flota sense origen. La veu de la meva parella. El murmuri dels cables d'alta tensió. Una salutació al creuar-se amb una altra persona. La remor entre les herbes d'un animal que fuig. El brunzit de les abelles. El rascar aclaparador de les cigarres. I també un moment de silenci profund.

paisatge, tírdhreach, paisaxe, peizazh, landschaft, пейзаж, krajina, krajolik, landskab, krajine, paisaje, maastik, maisema, paysage, tirwedd, paisaxe, τοπίο, landschap, tájat, landscape, tírdhreach, landslag, paesaggio, ainava, peizažas, pajsaġġ, krajobraz, paisagem, peisajului, landskap, пейзаж, пејзаж, краєвид

“L’espai és un contrast de resplendor i de fosca
Res no és inmóvil ni exactamente estable
Som en un dia reculat i present
Inexistent si nó és dins la textura del aire.”

Tots vivim dins paisatges que ens provoquen sentiments i que ens fan mes o menys feliços."

(Joan Vinyoli)

Arbre, arbol, tree, boom, pema, baum, arbre, дрэва, дърво, strom, stablo, træ, drevo, puu, coed, árbore, δέντρο, fa, crann, tré, albero, koks, medis, дрво, siġra, tre, drzewo, copac, дерево, träd, ağaç,

Reuneix tots els elements: l'aigua circula amb la seva saba, la terra s'integra al seu cos a través de les seves arrels, l'aire alimenta les fulles i el foc sorgeix de la seva fregmentacio.

Podem comparar els esdeveniments com un tren en moviment, s'acosten, els vivim, marxen, alguns s'obliden i altres queden en la memòria, aquests últims són els arquitectes de la nostra experiència vital i construeixen una identitrat, la meva i la dels altres.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada