9 de des. 2009

19/09122009

41.35049 - 2.008739
En un dels camins que atravessen el bosc de St. Barbara es troben unes misterioses ruïnes. El mes curios es que en parla d'elles en un capìtol del seu llibre " Phantom Architecture" el prestigiós investigador irlandés Liam O'Throw, concretament en el capítol VI, diu: "... un petit assentament urbà. Es conserven molt poques restes: dos edificis quasi complerts i ruïnes de 3 o 4 més. Podem trobar-nos devant d'un nucli urbá clandestí o alternatiu.
Aquesta conclusió esta basada en la manca total i absoluta d'informaciò del nucli, no consta en cap arxiu ni municipal, ni catastral ni provincial. no hi ha rastre, legalment no ha existit mai. Desprès de comprobar i estudiar meticulosament l'estat de les restes trobades, podem afirmar que l'assentament es va abandonar fa molt de temps, es pot parlar de dècadas...

...lo mes curios es el material arqueológic trobat: una moto cremada (nomès queda el xassìs), mobiliari totalment actual i molt deteriorat, una motxila que sembla rovellada, una maquina expenedora de refrescos, varies cadires i altres utensilis doméstics.


La pregunta a fer es: qui eren i de on eren els habitans del assentament, i desprès tambè: quant temps si van estar, com i perque van abandonar el assentament?." El doctor O'Throw no te respostes per aquestes ultimes preguntes, però si escriu: "... el fet de la desapariciò absoluta sense cap rastre posterior, es un fet comù a totes les arquitectures fantasmes que he investigat. Aquet es el misteri"


La filóloga canadenca Katheryn Austen dona, amb sarcasme la soluciò al gran misteri de les Arquitectures Fantasmes del doctor O'Throw: " Es preveu que en un termini de no mès de cent anys, no quedi cap rastre de les famoses Arquitectures Fantasmes. per tant, llogicament, ningú en sabrá res que en aquets indrets hi van trobar, fa temps, un posible nucli urbá. Dit d'altre manera i amb poques paraules: no trobarán res perque res hi haurà. Arribem a la conclusiò llógica de que si no hi ha cap resta arqueológica no hi ha cap misteri. Problema resolt."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada