11 de jul. 2010

95/11072010

escut
En el paisatges contemporanis irromp un espai public aparentment sorollós, però l'estridència permesa és la que procedeix exclusivament dels missatges elaborats pel consum.
Per tant totes les relacions que s'estableixen en l'espai organitzat estan intercalades entre ells, de manera que formen un sistema i unes afecten a les
altres.
T. pateix una patologia psicològica comú en societats tecnificades i paranoiques com l'actual; els psiquiatres han batejat aquesta patologia com a "incomunicació activa". La síndrome consisteix en que quan el malalt troba a una persona es posa a parlar torrencialment i sense descans, d'aquesta manera evita que el seu interlocutor pugui pronunciar una sola paraula. Simplement la tècnica de T. és crear al seu voltant un escut o gàbia de paraules que l'aïlla de l'entorn. Aquesta és la manera que evita comunicar-se amb els altres.La urbanització dispersa ha afegit la necessitat de desplaçar-se cada vegada més lluny per dur a terme les activitats quotidianes. Per a una gran part de la població, una dependència absoluta del automòbil com a mitjà de transport privilegiat en un territori disgregat i en molts aspectes insostenible. (Local local)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada