16 de set. 2010

116/16092010


tranquilitat

“L’emergència d’una societat sota control, la presència pùblica d’elements de seguretat i vigiláncia ens revela un consum de l’espai pùblic que desitja mantenir al carrer, a la plaça o al parc les mateixes condicions de confort i seguretat que caracteritzaen els espais privats” (Francesc amuñoz)
Llocs, llocs segurs, llocs segurs i de pas, llocs segurs de pas i anònims, llocs segurs de pas anònims i plens de solitud, llocs segurs de pas anònims plens de soledat on la persona es difumina fins fer-se invisible. Llocs anònims la sensació de solitud fa invisible a les persones tot i que són segurs i espais de pas, són no-llocs. Aeroports on només es veuen maletes recorrent passadissos, safates plenes d'objectes, càmeres de seguretat, arcs de seguretat, raigs x i vidres blindats. Supermercats on només podem observar carrets corrent sols per carrerons plens de prestatges amb productes que salten dins del carret, càmeres de seguretat, arcs de seguretat i lectors de barres. Etc ... ... ... ... ... ... ... ... ..
un sistema tancat de televisiò amb 20 cameras de seguretat, força comù en molts espais urbans, que funciona 24 hores al dia, genera 25 imatges per segón. En un dia aquet sistema haura acumulat un total de 43200000 imatges (F. Muñoz)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada